Прес-центр12 лютого 2020, 14:02

Державний архів Луганської області відзвітував про свою роботу у 2019 році

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у розширеному засіданні колегії Державного архіву Луганської області. На заході йшлося про підсумки роботи архівних установ в 2019 році та пріоритетні завдання на 2020 рік.

Виконуюча обов’язки директора Держархіву Тетяна Лисенко у своїй доповіді підсумувала результати діяльності архівних установ за напрямками діяльності: комплектування і забезпечення збереженості архівних документів; здійснення державного нагляду за станом діловодства та архівної справи; виконання запитів юридичних та фізичних осіб, науково-дослідницька, видавнича та виставкова діяльність; співпраця із засобами масової інформації, цифрова трансформація всіх процесів архівної справи.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що архівна галузь є важливим та пріоритетним напрямком щодо збереження та примноження культурної спадщини регіону, забезпечення конституційних прав юридичних та фізичних осіб на отримання соціально-правових гарантій.

Катерина Безгинська приділила особливу увагу проблемним питанням архівної справи області, обговорила з керівниками територій шляхи їх вирішення та визначила пріоритетні напрямки роботи архівних установ області у 2020 році і першочергові заходи щодо їх виконання.

Також заступник голови подякувала всім колегам, керівникам облдержадміністрації, райдержадміністрацій, районних, міських, селищних рад за плідну співпрацю, підтримку та взаємопорозуміння.

У роботі колегії прийняли участь голова Сватівської райдержадміністрації Валерій Честних, заступники голів та керівники апаратів райдержадміністрацій, заступники голів та керуючі справами виконавчих комітетів районних, міських і селищних рад; керівники архівних установ райдержадміністрацій, міських рад, трудових архівів області; працівники Державного архіву Луганської області.