Прес-центр25 серпня 2016, 17:08

Держпродспоживслужба у Луганській області вживає заходів щодо профілактики африканської чуми свиней

В Україні частішають випадки зараження свиней африканською чумою.

У Держпродспоживслужбі б'ють на сполох: якщо раніше більше випадків зараження було у дикій природі, зараз все частіше заражаються свійські тварини. А це загрожує знищенням поголів'я як у великих господарствах, так і у приватних дворах.

Епізоотичну ситуацію по африканській чумі свиней (АЧС) в Україні, заходи з профілактики та недопущення занесення хвороби на територію Луганської області обговорили на семінарі-нараді у Головному управлінні Держпродспоживслужби за участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Гуца В. В.

У нараді також  взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Безкоровайна Л. Г. та керівники територіальних органів Держпродспоживслужби в районах та містах

Своїм досвідом та напрацюваннями в цьому напрямку поділились керівники 44 свиногосподарств регіону. В рамках дискусії вони отримали фахові відповіді на питання, які їх хвилювали найбільше. Зокрема, щодо розвитку свинарства як галузі економіки в аграрному секторі Луганської області  та збереження поголів’я худоби в умовах поширення хвороби  по всій території України.

          Серед проблем, які також були розглянуті на нараді: шляхи зниження економічних збитків, зумовлених організацію ліквідаційних заходів та торговельними обмеженнями у разі виникнення АЧС та  компартменталізація як інструмент захисту свиногосподарств і збереження можливостей торгівлі в умовах поширення африканської чуми свиней.