Прес-центр15 квітня 2021, 15:04

Держсубвенцію у 274 мільйони передбачено на створення мережі служб підтримки постраждалих від насильства

Мінсоцполітики проведено онлайн нараду щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У заході взяла участь заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Заступниця Міністра соціальної політики України Ольга Ревук поінформувала, що в рамках Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на період до 2025 року вперше передбачено субвенцію в розмірі 274 млн гривень.

Її надаватимуть на створення притулків, денних центрів із кризовими кімнатами та спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Наразі Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України про порядок та умови надання вказаної субвенції.

Обговорено також попередній перелік документів, які мають бути підготовлені органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади, які бажають подати заявку для отримання субвенції.

Крім того, учасники наради розглянули аспекти подальшої роботи задля максимального залучення громад до розвитку спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема, шляхом отримання субвенції.