Прес-центр28 березня 2019, 09:03

Десять громад Луганщини братимуть участь у проекті «Добре врядування для розбудови потенціалу громади»

Реалізацію проекту розпочинає Українська асоціація районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого розвитку місцевого самоврядування. Проект впроваджуватиметься ПРООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Уряду Королівства Данії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва й Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва.

Проект покликаний зміцнити інституційну спроможність органів місцевого самоврядування, наростити потенціал регіональних та місцевих органів влади у постраждалих від конфлікту районах у процесі адміністративної і фінансової децентралізації.

Громади-учасники проекту від Луганщини: Новоайдарський район – Новоайдарська селищна рада, Щастинська міська рада; Попаснянський район – Попаснянська міська рада, Золотівська міська рада, Гірська міська рада; Біловодський район – Біловодська селищна рада; Станично-Луганський район – Станично-Луганська селищна рада, Широківська сільська рада, Красноталівська сільська рада;  Кремінський район – Красноріченська  селищна рада.

Проект буде реалізовуватися за трьома напрямками:

1.  Зміцнення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування.

2.  Нарощування потенціалу регіональних і місцевих органів влади у постраждалих від конфлікту районах у процесі адміністративної та фінансової децентралізації.

3.  Зміцнення механізмів інформування громадян і зворотного зв`язку.

Експерти ретельно вивчать проблемні питання кожної цільової громади, проведуть тренінги для представників органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства і засобів масової інформації та розроблять методичні рекомендації.

Зокрема, буде розроблена програма здійснення системного менеджменту бюджетного процесу та механізми залучення громадськості до прийняття рішень на місцевому рівні, які будуть впроваджені у громадах.

Тренінги планується провести у м. Краматорськ:

- 4 квітня – перший тренінг на тему зміцнення інституційної спроможності громад;

- 11 квітня – перший тренінг з підвищення рівня компетентності щодо управління бюджетним процесом;

- 17-18 квітня – дводенний тренінг на тему взаємодії між органами місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства та ЗМІ;

- 6 червня – другий тренінг на тему зміцнення інституційної спроможності громад;

- 13 червня – другий тренінг з підвищення рівня компетентності щодо управління бюджетним процесом.

Період реалізації проекту – до 25 грудня 2019 року.