Прес-центр13 квітня 2021, 14:04

Десять шкіл, три дитсадки, два спортивних об’єкти відновлять на Луганщині під час «Великого будівництва» у 2021 році, – брифінг

Про це на пресбрифінгу сьогодні, 13 квітня, поінформував заступник начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Роман Абраменко.

На початку від нагадав про вже відновлені школи, садочки та стадіони у рамках програми Президента України «Велике будівництво». На замовлення Департаменту у 2020 році роботи виконувались на 14 об’єктах. Це сім шкіл, чотири стадіони та три дитячі садки.

Фінансування ремонту трьох об’єктів здійснювалось за рахунок коштів місцевих бюджетів, 11 – із Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевих бюджетів.

Їх загальна кошторисна вартість 205971,373 тис. гривень. Наразі роботи завершені на 13 об’єктах.

Розпочаті роботи у рамках будівництва залу спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» у Кремінній завершать цьогоріч.

Щодо відбудови об’єктів, запланованої на цей рік, Роман Абраменко наголосив, що вчорашнє затвердження Урядом переліку інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, сприятиме скорішому початку робіт.

За програмою «Велике будівництво» в області мають відновити 15 об’єктів – 10 шкіл, два спортивні об’єкти та три дитсадки.

Роботи на двох з них фінансуватимуться за рахунок місцевих бюджетів, на інших – за кошти держбюджету.

Загальна кошторисна вартість цих об’єктів складає 411 915,526 тис. гривень. Зокрема, в поточному році передбачене фінансування в розмірі 135 306,681 тис. гривень.

Він зазначив, що Департаментом вже проведені тендерні процедури, триває оформлення дозвільних документів на початок робіт.

Тож, цьогоріч мають зробити капітальний ремонт опорних шкіл: «Новоайдарська школа-гімназія», «Новопсковський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», Гірська філія І-ІІ ступенів «Гірська багатопрофільна гімназія», «Попаснянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1», Біловодський опорний заклад загальної середньої освіти, Красноріченський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Реконструкція відбудеться у опорному закладі Марківська гімназія та Станично-Луганській ЗОШ І-ІІ ступенів № 1. Термомодернізація – у Рудівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів – дошкільному навчальному закладі та Куземівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів (обидві – Сватівський район).

Крім того, очікується капремонт Троїцького закладу дошкільної освіти «Теремок», дошкільного навчального закладу № 4 «Малятко» (м. Кремінна), Лисичанського дошкільного навчального закладу № 4 «Росинка».

Також заплановані роботи на двох об’єктах у Луганському обласному фізкультурному центрі «Олімп».