Прес-центр8 cічня 2019, 14:01

Десятки соціально важливих проектів області отримали держпідтримку

Щороку збільшується державна підтримка розвитку громад та розбудови інфраструктури. Минулоріч вона сягнула понад 37,8 мільярда гривень.

Ці кошти спрямовані, в першу чергу, на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини у сільській місцевості, підтримку агровиробників у регіонах, енергоефективність.

На Луганщині за фінансової підтримки держави фінансують десятки соціально важливих проектів.

Зокрема, виділено кошти на Луганську обласну дитячу клінічну лікарню, де відкриті оновлені відділення планової хірургії, екстреної хірургії та ендоскопії, шляхопровід на автодорозі Покровськ–Бахмут–Михайлівка, ремонт Половинкинської ЗОШ І–ІІІ ступенів, на відновлення матеріально-технічної бази Луганського національного університету імені Тараса Шевченка і прийдешній капітальний ремонт із термомодернізацією, на будівництво газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с. Підлісне) до ШРП у смт Тошківка, на будівництво підстанції у м. Кремінна для надійного електропостачання споживачів регіону, на будівництво радіотелевізійної станції у Попаснянському районі, що дозволить відновити мовлення 15 українських телеканалів у 60-тикілометровій зоні від встановленої станції, на капітальний ремонт Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІД, на реконструкцію двох Білогорівських магістральних водоводів, що дозволить значно поліпшити водопостачання населення центральної й північної частин м. Лисичанськ, та інші проекти в області.

Державна підтримка регіонів – є пріоритетом, тому в проекті бюджету на 2019 рік зростає фінансування регіональних програм. А це – нові садочки, відремонтовані школи, лікарні та спортивні об’єкти по всій області.

За матеріалами сайту «Децентралізація в Україні»