Прес-центр19 вересня 2016, 14:09

Дев’ять медалей завоювали спортсмени-підводники Луганщини на чемпіонаті Європи

Спортивний сезон 2016 року для спортсменів-підводників закінчився у цьому році в Німеччині, де на берлінському озері Сторіцзее відбувся чемпіонат Європи 2016 з підводного орієнтування. Європейська першість зібрала найсильніших спортсменів з 14 країн.

До складу збірної України увійшли три представники Сєвєродонецької школи підводного спорту «САДКО»: заслужений майстер спорту України Катерина Сенічкіна, заслужений майстер спорту України Олександр Золотов і майстер спорту України міжнародного класу Євген Золотов.

Наші спортсмени змагалися на чотирьох «особистих» дистанціях і двох командних вправах.

Перший день змагань приніс українській парі Максиму Котову (Харків) і Олександру Золотова (Сєвєродонецьк) бронзові медалі у вправі «Мапа».

На другий день спортсмени змагалися у вправі «Зірка», і тут не було рівних Євгену Золотова, який впевнено обійшов усіх основних суперників, а Катерина Сенічкіна завоювала «бронзу» в цієї ж вправі серед жінок.

Третій день приніс збірній України друге «золото», на цей раз вже Олександр Золотов був першим на дистанції «Орієнтири».

Четвертий день змагань став найскладнішим для спортсменів, які змагалися відразу в двох дисциплінах вранці «Зони», а ввечері – «Паралель».

Цей день виявився найрезультативнішим для нашої збірної по медалям – спочатку Катерина Сенічкіна та Олександр Золотов були третіми у вправі «Зони», а потім у ході довгої боротьби у фінал вправи «Паралель» вийшли відразу два українські спортсмени – Олександр і Євген Золотови, де на фініші виявився першим Євген, а срібло дісталося Олександру.

У заключний день змагань підводні орієнтувальники змагалися в «Груповій вправі». Також не було рівних чоловічий «четвірці» з України до складу якої увійшли наші Євген та Олександр Золотови. По завершенню змагань українська збірна закінчила вправу з найкращим результатом дня, випередивши збірну Чехії і Німеччини.

У результаті п’ятиденної боротьби чотири рази піднімався Державний Прапор України та лунав Гімн нашої країни. Саме «золота» медаль в груповій вправі дозволила Українській збірній вийти в лідери у медальному заліку, випередивши своїх основних суперників з Росії, Німеччини та Чехії, у яких в заліку по 3 золоті медалі.

Останній раз такого успіху українські підводники домоглися лише в 2007 році на чемпіонаті Світу в Барі (Італія).

Пишаємося нашими спортсменами!