Прес-центр3 квітня 2018, 17:04

Дев’ятикласник Лисичанської гімназії став учасником Національної дитячої ради

У Києві відбулися перші установчі збори Національної дитячої ради (National Children’s Council of Ukraine) при Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулебі.

Національна дитяча рада – це дорадчий орган Уповноваженого Президента України з прав дитини, який забезпечує участь дітей у процесі прийняття рішень на рівні держави, впливає на ефективне впровадження реформ, які стосуються дітей, сприяє розвитку громад, дружніх до дитини, реагує на обмеження прав дітей та найгостріші проблеми, від яких вони страждають.

Спікерами заходу були Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, представник України в Європейській дитячій раді Ангеліна Касьянова, Міністерство молоді та спорту Марія Карчевич, голова Національної молодіжної ради  Андрій Колобов, український реп-виконавець Олександр Ярмак.

На збори був запрошений всесвітньо-відомий Нік Вуйчич, людина надзвичайної харизми, яка надихає своїми мотивуючими лекціями. Він звернувся до дітей зі словами: «Ви - ключ будування на цінностях і на любові. Біжіть, досягайте своїх цілей, любіть себе, інших і гарно ведіть, робіть добро!»

До складу ради  увійшли лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів з усіх регіонів України. Від Луганщини учасником ради став Іванов Ярослав, учень 9-го класу Лисичанської багатопрофільної гімназії.

Ці перші установчі збори стали початком великої справи – просування ідеї дитячої демократії та громадської активності молоді в своєму регіоні. Створення Національної дитячої ради дає дітям змогу усвідомити, що розбудова держави в їх руках, а майбутнє починається сьогодні з малих конкретних справ: написання проектів та пошук коштів на їх реалізацію, участь у створенні нової української школи, турбота про благоустрій міст і селищ, захист своїх прав на законодавчому рівні.