Прес-центр12 травня 2021, 15:05

Дев’ятьом жінкам Луганщини присвоєне почесне звання України «Мати-героїня»

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ від 7 травня 2021 року № 188/2021 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Згідно з указом дев’ятьох жінок, які проживають в Луганській області, нагороджено почесним званням України «Мати-героїня».

Серед них по дві жительки міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також по одній – Міловської, Сватівської та Старобільської громад.

Нагадаємо, що це почесне звання присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Протягом 2015-2021 років 92 жінкам, які проживають в Луганській області, присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Їм виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Таким чином, у 2021 році ця сума становитиме 22700 гривень.