Прес-центр21 листопада 2017, 17:11

Деякі категорії інвалідів, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», отримають щорічну допомогу з облбюджету

Відповідно до Порядку призначення та виплати щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в 2017 році, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 6 вересня 2017 року № 635, зазначена категорія осіб має право на призначення та виплату грошової допомоги в розмірі 1500 гривень на одну особу згідно з наданим пакетом документів.

Місцевими органами соціального захисту населення області надано подання щодо права на отримання грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету у 2017 році на 219 інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, одержаним під час бойових дій на території інших держав, на загальну суму 328,5 тис. гривень.

Ця грошова допомога приурочена до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається щорічно 3 грудня. Виплата передбачена заходами Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

Тож, на засіданні Комісії з питань призначення щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розглянуто пакет документів інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, одержаним під час бойових дій на території інших держав.

Прийнято рішення призначити матеріальну допомогу один раз на рік у розмірі 1500 гривень на одну особу інвалідам війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, одержаним під час бойових дій на території інших держав, 219 особам, відповідно до наданих списків та пакету документів на 328,5 тис. гривень.