Прес-центр8 червня 2018, 11:06

Діти-сироти та діти з інвалідністю Луганської області побували у Києві

Для 50 юних луганчан з міст Попасна, Золоте, Гірське та Кремінна стала незабутньою мандрівкою до столиці України.

Вони завітали до Міністерства молоді та спорту України, де відбулась зустріч з уповноваженим з прав людей з інвалідністю при Президентові України, головою Національного комітету спорту людей з інвалідністю України, головою Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Валерієм Сушкевичем, заступником Міністра молоді та спорту України Миколою Даневичем та  багаторазовою чемпіонкою та призеркою світу і Паралімпійських ігор з лижних гонок та біатлону Олександрою Кононової.

Під час спілкування, Валерій Сушкевич поділився з дітьми власною життєвою історією, розповів про необхідність вести активний спосіб життя та важливість отримання нових знань та саморозвитку.

Маленькі мандрівники дуже багато розпитували Олександру Кононову про змагання, про спортивне життя. У свою чергу спортсменка порадила дітям займатися фізкультурою і спортом, вірити в себе, в свої можливості.

По завершенню зустрічі на хлопців та дівчат  чекала екскурсія на найбільшу футбольну арену країни – НСК «Олімпійський». Гості столиці побували в музеї футболу, пробіглися на бігових доріжках та зазирнули в роздягальні футболістів.

Після цього луганчани відправилися до Будинку футболу, де вони позмагалися на кмітливість у футбольній вікторині та отримали в подарунок сувеніри і футбольні м’ячі.

Поїздку для дітей для наших дітей організували у співпраці з Луганською обласною молодіжною організацією інвалідів «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – Схід» та Асоціацією футболу інвалідів України в рамках соціального проекту «Навколо футболу», що реалізується Благодійним фондом «Розвиток футболу України» та Федерацією футболу України.

Поїздка відбулась за підтримки уповноваженого у справах людей з інвалідністю при Президенті України Валерія Сушкевича, Всеукраїнської громадської організації «ІНВАСПОРТ» за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації. Інформаційна підтримка – Національна Асамблея людей з інвалідністю України.