Прес-центр21 грудня 2020, 17:12

Діти соціально вразливих категорій з Луганщини стали телеведучими Всеукраїнського проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс»

Зйомки семи випусків циклу пізнавальних дитячих телепрограм із перекладом української жестової мовою у рамках Всеукраїнського культурно-мистецького проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс» відбулись на базі Центру підтримки сім’ї «СОС Дитячі містечка України».

На репетицію до дітей завітала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона побажала, щоб під час знімального процесу атмосфера була дуже дружня, тепла та весела і привітала їх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим.

«Завдяки цьому заходу діти мають можливість відкрити свій творчий потенціал, показати індивідуальність, навчитися акторській майстерності та стати яскравою частиною нашого суспільства, – зауважила Катерина Безгинська. – Тут їх навчають правильним жестам, поведінці, роботи на камеру і дітям це дуже цікаво. Якщо у нас буде багато таких соціальних, пізнавальних та веселих проєктів, то вони малеча матиме гарний настрій, особливо напередодні новорічних та різдвяних свят, а це головне що потрібно нашим дітям».

Також заступниця голови облдержадміністрації зазначила, що це вже другий проєкт, який реалізується на Луганщині. Перший відбувся влітку за участю дітей з інвалідністю. Цього разу у зйомках телепрограм взяли участь діти-переселенці, діти-сироти і напівсироти, діти, позбавлених батьківського піклування, діти із малозабезпечених і багатодітних сімей віком від 6 до 17 років із Рубіжного, Сєвєродонецька, Старобільська, Станиці Луганській, Вільхового та Плотини Станично-Луганського району.

Підготувала дітей голова ГО «Веселка ТВ», керівник культурно-мистецького проєкту «Ми в ЕФІРІ плюс» Діна Ібрагімова.

У загальному підсумку цикл дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм народознавчого напряму із перекладом українською жестовою мовою складатиметься з 10 випусків. Усі вони будуть у вільному доступі в мережі Інтернет, а також транслюватимуться на телебаченні в ефірі телеканалів України.

Організаторами проєкту виступила громадська організація «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ» спільно з ГО «КримSOS» та благодійною організацією «Благодійний фонд «З теплом у серці» Українського культурного фонду у рамках Програми «Культара плюс».

Медійні партнери проєкту: Національна спілка журналістів України, Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні, Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Міжнародний дитячий медіафестиваль «ДИТЯТКО», ГО «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст», ЛОМГО «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу – СХІД».