Прес-центр18 квітня 2020, 13:04

Діти та військові отримали привітання з Великоднем від Сергія Гайдая

Дві тисячі пасок до Великодня були освячені сьогодні, 18 квітня, у Свято-Христо-Різдвяному кафедральному соборі Української Православної Церкви та Храмі Святого Пророка Іллі Православної Церкви України в Сєвєродонецьку.

Частину з них доставили військовим, які наразі знаходяться на передовій.

Тисячу смачних пасочок голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай передав малечі – дівчаткам та хлопчикам, які не зможуть зустріти Великдень з батьками.

«Всі діти, які наразі перебувають в інтернатних закладах, отримали смачні подарунки. Їм дуже потрібно створити відчуття свята. Вони заслуговують на це!» – наголосив Сергій Гайдай.

До речі, коли підприємці, які виготовляли ці пасхальні вироби, дізналися, що їх отримає малеча з соціально незахищених верств населення, – гроші за замовлення не взяли.

Тож, Сергій Гайдай зекономлені власні кошти вирішив спрямувати на боротьбу з  COVID-19. А саме, він застрахує сто лікарів, які безпосередньо працюють в інфекційних відділеннях області та мобільних бригадах.

Між тим, очільник Луганщини перевірив перебіг ремонту харчоблока Гірської обласної спеціальної школи, який по закінченні робіт, орієнтовно через два тижні, відповідатиме усім вимогам якості НАССР для навчальних закладів.

«Коли я наприкінці 2019 року приїхав сюди вперше, керівництво школи звернулося з проханням відремонтувати цей харчоблок. Тож, роботи вже майже завершено», – зазначив Сергій Гайдай.

Вітаючи дітей у Сєвєродонецькій обласній санаторній школі, він вручив почесну відзнаку «За розвиток регіону» директору закладу Олені Легостаєвій.

Також голова облдержадміністрації сьогодні відвідав Луганський обласний будинок дитини № 2 у Сєвєродонецьку, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Лисичанську та дитячий будинок сімейного типу Ковриженків у цьому ж місті.

Нагадаємо, що прийомна сім’я Ковриженко створена ще у 2012 році, а з січня 2017-го здобула статус дитячого будинку сімейного типу. Батьки, Людмила Іванівна та Василь Леонідович, виховують 10 дітей. Нещодавно вони переїхали у новий будинок, який сьогодні й оглянули гості.