Прес-центр11 серпня 2016, 19:08

Діти з Луганщини майже рік навчалися в Литовській Республіці

Про навчання дітей з Луганщини в Литовській Республіці йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Спікерами з цієї теми виступили заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова та луганські школярі – учасники проекту.

Тетяна Ткачова зазначила, що минулої осені за запрошенням Посольства Литовської Республіки в України 15 дітей з Дніпропетровської та Луганської областей навчалися в цій балтійській країні.

Головна вимога відбору – навчатися у Литві мали лише діти-пересеренці, які відвідували загальноосвітні навчальні заклади на територіях, контрольованих українською владою.

Так, у гімназії «Литовський дім» (м. Вільнюс) майже рік навчалися 4 дітей-восьмикласників, які раніше проживали у Луганську, а потім, після початку військової агресії сусідньої країни, – у Сєвєродонецьку та Старобільську.

Під час брифінгу діти із захопленням розповіли про їх перебування у Литві, про те, як їх тепло та щиро зустріли. Вони зазначили, що литовські вчителі з великою повагою ставилися до них, оточивши турботою та піклуванням .

Майже за рік перебування у Литві діти з екскурсіями побували в усіх куточках країни, ознайомилися з історичними та пам’ятними місцями, найшли нових друзів, з якими продовжують спілкуватися.

«Ми відкриті для співробітництва з європейськими країнами, міжнародними благодійними організаціями щодо розвитку дитячого та культурного взаємообміну. Облдержадміністрація виступає за розширення зв’язків, обмін досвідом на рівні педагогів, керівників та управлінців. Ми вдячні всім, хто допомагає Луганщині вирішувати питання навчання та реабілітації маленьких жителів області», – наголосила Тетяна Ткачова.