Прес-центр17 лютого 2020, 14:02

Діти з Луганщини минулоріч відпочили в інших областях України та за кордоном

Так, на запрошення обласних державних адміністрацій, неурядових організацій та благодійних фондів Департаментом освіти і науки облдержадміністрації в 2019 році організовано відпочинок 458 дітей шкільного віку.

Вони побували в Литовській Республіці, Херсонській області на узбережжі Чорного моря, в Одеській області на узбережжі Чорного моря, Закарпатській області, Івано-Франківській області тощо.

На відпочинку перебували діти з Лисичанська, Сєвєродонецька, Білокуракинського, Кремінського, Попаснянського, Новоайдарського, Станично-Луганського районів та Новопсковської, Троїцької, Чмирівської ОТГ.

Зокрема, на запрошення Посольства Литовської Республіки в Україні в літньому таборі Литви відпочили 10 дітей із сімей, які постраждали внаслідок агресії РФ, з Сєвєродонецька, Міловського, Попаснянського, Кремінського району.

На оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в закладах освіти обласної комунальної власності та перебувають на повному державному забезпеченні, у 2019 році було виділено кошти у сумі 1877,022 тис. гривень.

Загалом оздоровлено 111 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із закладів освіти обласної комунальної власності в оздоровчих закладах України.

Крім цього, понад 70 вихованців закладів освіти обласної комунальної власності минулоріч відпочили та оздоровилися за кордоном – в Австрії, Польщі та США.