Прес-центр15 серпня 2017, 12:08

Діти з Луганщини відпочили у Польщі

16 дітей та 2 педагога з Луганської області здійснили незабутню подорож до Республіки Польща.

Відпочинок організовано за програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна на 2014-2020 роки, яка реалізується під патронатом Віце-Маршалека Сенату Республіки Польща Марії Коц. 

Програма перебування була насичена екскурсіями, подорожами та майстер-класами. Українську делегацію гостинно зустріли у Літній Академії міста Івоніч-Здруй Підкарпатського воєводства.

Молодь мала змогу ознайомитися з Центром спадщини скла і старою частиною міста Кросна. Незабутні враження залишилися від відвідування старовинного замку у заповіднику «Пшондкі», де відбувся майстер-клас з кераміки.

Екскурсія до музею Шляхетської культури у Копитові поєднувалася з майстер-класом з випікання пряників. Вражаючою була поїздка до музею народної архітектури під відкритим небом в Саноку. Далі на дітей чекав неповторний круїз по водосховищу Соліна. Надовго запам’ятається нашим учням поїздка до Скансену Карпатська Троя.

У проекті окрім української делегації взяли участь представники Білорусі та Польщі. Для кращого ознайомлення дітей з особливостями кожної країни протягом трьох днів проходили інтеграційні вечори.

Презентація України супроводжувалася національними піснями, танцями, українськими віршами, відео, театралізованою виставою уривку поеми Т.Г. Шевченка «Катерина». Виступ завершився феєричним флешмобом з розгортанням українського прапора та співом відомої всім пісні «Червона рута». Завершився проект великою ватрою дружби.