Прес-центр15 серпня 2018, 11:08

Діти з Луганщини відпочили у Республіці Польща

Школярі з Луганської області в серпні відвідали Підкарпатське воєводство у Республіці Польща.

Подорож організовано в рамках Літньої академії молоді Програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 рр. за сприяння Львівської обласної ради та Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Розпочався відпочинок відвідуванням Львова, де на делегацію очікувала оглядова екскурсія старовинним містом та подарунки від голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

До дитячої групи з Луганщини приєдналися однолітки зі Львівської та Волинської областей – разом вони вирушили до Підкарпатського воєводства Республіки Польща.

Перший день перебування української делегації у Літній академії розпочався поїздкою до села Полянчика та найбільшого водосховища Польщі – озера Соліна, де на них чекав круїз та прогулянка по греблі, довжина якої складає 664 метри, а висота – 82 метри.

Також молодіжні делегації вирушили до села Мичковце, де відвідали біблійний сад, парк дерев’яних скульптур та звіринець. Увечері на них очікував тематичний захід, організований білоруською делегацією, де діти мали змогу ближче познайомитися з культурою, традиціями та оцінити молоді таланти сусідньої держави.

Наступного дня вони подорожували до Бещадського національного парку, площу якого покривають близько 80 % лісів. По приїзду на місце розташування на українську делегацію очікувало проведення національного вечора.

Третій день розпочався поїздкою до містечка Устшики Дольне у музей млинарства, де дітям розповіли про складний процес подрібнення зерна та цікаву історію цієї будівлі, а також організували майстер-клас з традиційної польської випічки.

У останній день організатори Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 рр. підбили підсумки відпочинку та нагородили усіх дітей за активну участь у роботі Літньої академії молоді. Хлопцям та дівчатам вручені Дипломи учасника Літньої  академії молоді.