Прес-центр15 липня 2021, 16:07

Діти з Луганської області стали призерами ІІІ Всеукраїнського етапу гри «Сокіл» («Джура»)

З 30 червня по 11 липня 2021 року у м. Кропивницький Кіровоградської області на базі Комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відбувся ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - Інгульська Січ (середня вікова група, 11-14 років). У заході взяли участь майже 200 дітей з 21 області України.

Луганську область представляли переможці обласного етапу гри – рій «Молода Січ» Комишуваського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» Попаснянської міської ради.

Програма ІІІ етапу Гри передбачала участь роїв у восьми залікових змаганнях та у різноманітних вишколах, екскурсіях, незалікових конкурсах тощо.

Протягом 12 днів учасники Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Джура» мали змогу ознайомитись з пожежно-рятувальною технікою та оснащенням, поспілкуватися з рятувальниками, відвідати майстер-класи від патрульної поліції, ГО «ХМАРОЧОС» та інструкторів 3-го окремого полку спеціального призначення ім. Святослава Хороброго, майстер-класи з тактичної та традиційної допомоги, з рукопашного бою. Організатори ІІІ етапу підготували та провели тренінги з командоутворення, локацію «Лазертаг» (теренова гра), катання на каяках та інше.

Також було організовано екскурсії до льотної Академії НАУ, музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького, музею героїчного 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго, в село Розумівка в урочище «Чорний Ворон». Під час поїздки до міста Чигирин та села Суботів учасники Гри ознайомилися з історією епохи Богдана Хмельницького.

Рій «Молода Січ» активно брав участь у всій програмі Гри, у залікових та незалікових конкурсах. У незалікових конкурсах рій посів І місце у конкурсі з пошуку та збору хештегів у таборі та 3 місце у внутрішніх змаганнях серед чот з футболу.

Також за підсумками основної програми ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») рій «Молода Січ» Луганської області посів І місце у конкурсі «Рятівник» і був відзначений грамотою та кубком.