Прес-центр19 липня 2018, 10:07

Дівчина-сирота стала власницею квартири у Старобільську за кошти держбюджету

У Старобільському районі розпочато процес купівлі житла для осіб з числа дітей-сиріт за рахунок субвенції з державного бюджету.

Підписання договору купівлі квартири між Старобільською міською радою та дівчиною-сиротою Юлією відбулось 18 липня. Це перший такий договір у районі.

Відповідне рішення було прийнято комісією Луганської облдержадміністрації згідно наданих пропозицій до Старобільського району. Ще на придбання житла чекають особи з числа дітей-сиріт, які проживають на території Лиманської та Байдівської сільських рад.

Взагалі на придбання трьох квартир для трьох осіб зазначеної категорії  з  державного бюджету виділена субвенція в розмірі 915,00 тис. гривень.

Нагадаємо, відповідно до Закону України від 07.12.2017 № 2246-VII «Про Державний Бюджет України 2018 рік» за бюджетною програмою КПКВК 2511180 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» Мінсоцполітики передбачено видатки у загальному обсязі 517 726,7 тис. гривень.

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок та умови надання у 2018 році зазначеної субвенції. Порядком та умовами чітко визначено механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, зокрема, на забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.