Прес-центр10 вересня 2020, 09:09

Дівчина з числа дітей-сиріт за державні кошти придбала квартиру у Старобільську

В Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Так, в 2019 році двом особам із числа дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території смт Білолуцьк була надана грошова компенсація для придбання житла.

Нещодавно одна з них придбала квартиру в м. Старобільськ. Вартість оселі становить 184 тис. гривень. Квартира була придбана за бажанням дівчини, враховуючи її потреби та інтереси.

Дівчина закінчила з відзнакою Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та наразі працює за омріяною спеціальністю.

Слід зазначити, з метою вирішення питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 15.11.2017 року № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації», зміни до якої було внесено в 2018, 2019, 2020 роках, та згідно з якою Урядом з 2017 року виділяються кошти на забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.