Прес-центр17 жовтня 2019, 10:10

Діяльність «Прозорих офісів» є успішною на Луганщині, - Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький учора зустрівся з представницею регіональної місії USAID в Україні та Білорусі, заступницею директора з Управління демократії та врядування Енн Хоппер та директоркою регіонального офісу проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», керівницею з питань урядування Маяю Гоголадзе.

Під час зустрічі представлено проєкт USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та розглянуті стратегічні напрями другого року його реалізації.

«Хочу подякувати за значну роботу, проведену вами на Луганщині. Проєкти, що вже втілені, зокрема, у Сватовому, мають бути продовжені. Вони продемонстрували успішність. Багатофункціональність «Прозорого офісу» вражає», - зауважив Віталій Комарницький.

Нагадаємо, що 16 жовтня у Сватовому відкрито Центр надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс», що дозволить надавати населенню базовий пакет послуг соціального характеру в одному приміщенні.

Енн Хоппер наголосила, що для проєкту важливо скоординувати пріоритети співпраці у цьому напрямі з обласною владою.

Стосовно подальшої реалізації проєкту Віталій Комарницький зазначив, що першочергово його важливо втілити на територіях Кремінського, Станично-Луганського та Біловодського районів. Тобто там, де наразі спостерігається найбільше користувачів соціальних послуг.

Так, проєкт передачі приміщення у Станиці Луганській вже знаходиться на узгодженні в Уряді.

«Важливо, особливо для переселенців, сконцентрувати надання усього переліку соціальних послуг в одному місці», - наголосив очільник Луганщини.