Прес-центр25 травня 2021, 17:05

Діяльність таких підприємств, як «Зоря», «РКТК» та «Мікрохім» є сигналом для світового бізнесу, що тут можна працювати, - Сергій Гайдай

Напередодні міжнародної конференції «UkraineInvest Talks: Dnipro» очільник області Сергій Гайдай зустрівся із Генеральним директором ТОВ НВП «Зоря» Олександром Чернецовим та надав коментар телеканалу ICTV щодо взаємодії з великим бізнесом та розвитку інвестиційного потенціалу Луганщини. 

За його словами, співпраця з бізнесом будується на двох принципах, які проголосив Президент України Володимир Зеленський. Зокрема, «писати разом історію, яку потім не доведеться переписувати», а також «відкласти усі політичні прапори» та працювати на результат.

Власне, під час зустрічі йшлося про роботу провідних промислових підприємств регіону ТОВ НВП «Зоря», ПрАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» та ТОВ «НВФ «Мікрохім».

«У нас нормальна співпраця – керівники оперативно реагують на усі проблеми. Крім того, вони нам дуже допомогли у боротьбі із пандемією: придбавали апарати ШВЛ, захисні костюми для лікарів, рятували життя людей», – зазначив Сергій Гайдай.

Голова облдержадміністрації наголосив, що до початку військової агресії увесь потужний бізнес регіону був спрямований на Росію, але сьогодні відбувається переорієнтація на захід країни та Європу.

«Останнім часом з боку європейських країн є тенденція переходу від гуманітарної допомоги до розвитку партнерських стосунків. Інвестори готові вкладати кошти у Луганщину. Від Франції ми вже отримали кредит на модернізацію Попаснянського водоканалу на 70,0 млн євро на 40 років, з яких 10 – пільговий період. Компанія «Famed» разом із Deutsche Bank готові інвестувати в обласну лікарню 160,0 млн євро», – розповів Сергій Гайдай та додав, що діяльність таких підприємств, як «Зоря», «РКТК» та «Мікрохім» є сигналом для світового бізнесу, що тут можна працювати.

Крім того, міжнародні страхові компанії готові страхувати ризики, пов’язані із роботою у зоні проведення ООС.

«Тож, головне, що потребується від влади – не заважати», - пожартував наостанок очільник області.