Прес-центр28 серпня 2018, 13:08

Дію Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» подовжено до 2020 року

Зазначений план є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпечення їх активної участі у миротворчих процесах.

Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року був затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 7 листопада 2016 року.

Наразі його актуалізовано та продовжено до 2020 року.

Регіональний план включає наступні розділи: дослідження, координація та підготовка кадрів; участь жінок у встановленні миру; безпека, запобігання конфліктам та насильству; захист жінок і дівчат, які постраждали від конфліктів.

План сформовано на основі пропозицій, наданих органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, партнерськими установами, міжнародними та громадськими організаціями з урахуванням Національного плану.

Ознайомитися із Регіональним планом можна тут.