Прес-центр28 cічня 2021, 11:01

Для аграріїв Луганщини спрощують алгоритм реєстрації податкових накладних

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Проблемні питання, що існують за цим напрямом, врегульовуються при взаємодії фермерів з органами влади. Зокрема, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед фермерських господарств щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Проаналізовані фінансово-економічні показники, які стосуються діяльності фермерських господарств та можуть вплинути на ситуацію з блокуванням податкових накладних.

Крім того, вже напрацьовані механізми вирішення інших проблемних питань, що виникають при реєстрації.

Це основні завдання відповідних робочих груп, які створені в регіонах.

На цьому наголосив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький на черговій відео-Zoom-конференції з керівниками Департаментів АПР.

Ним також підбито підсумки діяльності обласних робочих груп з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних у 2020 році.

Повідомлено, що на початок березня заплановано засідання національного штабу щодо актуалізації алгоритму оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

Ще обговорене питання забезпечення аграріїв мінеральними добривами на період весняно-польових робіт та продовження в поточному році проведення семінарів для територіальних громад щодо введення ринку землі.

Поінформовано, що 25 січня Мінекономіки та учасники зернового ринку дійшли згоди щодо визначення граничних обсягів експорту кукурудзи на рівні 24 млн тонн на 2020/2021 маркетинговий рік. У разі необхідності, затверджений граничний обсяг кукурудзи, дозволений до експорту, змінюватимуть після оприлюднення офіційної статистичної інформації про виробництво культури у 2020 році.