Прес-центр26 грудня 2019, 14:12

Для безпечного підвезення учнів до шкіл області потрібно визначитись з найкритичнішими дорогами. Почнемо ремонт з них, – Сергій Гайдай

Про це сьогодні під час апаратної наради повідомив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«У 2020 році грошей на ремонт доріг буде більше ніж за останні роки. Для безпечного підвезення учнів до шкіл області потрібно визначитись з найкритичнішими дорогами. Почнемо ремонт з них», – наголосив він.

Очільник  області дав відповідне доручення директору Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрію Стецюку.

У свою чергу, Юрій Стецюк повідомив, що загальна протяжність доріг до опорних шкіл області складає 582 км, з них 299 км – в незадовільному стані. Також критична ситуація спостерігається у семи закладів загальної середньої освіти. Там із 170 км доріг, 100 км мають жахливих стан.

Крім цього, під час апаратної наради директор профільного Департаменту доповів про результати закупівлі шкільних автобусів у 2019 році.

Так, цьогоріч для шкіл районів та громад області придбано 10 відповідних транспортів.

Обласному бюджету надійшла субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з інвалідністю. Загальна сума склала 5843,9 тис. грн.

За кошти на умовах співфінансування придбано три шкільних автобуси для опорних шкіл Міловського, Новоайдарського та Станично-Луганського районів.

Разом з цим, для Старобільського інклюзивно-ресурсного центру куплено спеціальний автомобіль.

Також отримали нові автобуси школи Новопсковського (один автобус на 2099,0 тис. грн) та Попаснянського районів (два – загальна вартість склала 3800,0 тис. грн).

У Чмирівській об’єднаній територіальній громаді за рахунок коштів ДФРР на умовах співфінансування придбано один шкільний автобус з функцією підйомника для здобувача освіти з інклюзією (2040,0 тис. грн).

Також цьогоріч здійснено закупівлю двох шкільних автобусів для Марківського та Станично-Луганського районів. Їх отримали Марківська гімназія та Станично-Луганська ЗОШ  І–ІІІ ступенів № 1.

На 2020 рік для придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з інвалідністю передбачено субвенцію з державного бюджету у сумі  8759,9 тис. грн.

Слід зазначити, що у  2017 році придбано 20 шкільних автобусів для 11 районів та однієї об’єднаної територіальної громади на 22 млн грн, 2018 – чотири автобуси на 7324,0 тис. грн.