Прес-центр23 червня 2020, 11:06

Для бізнесу розроблені покрокові поради при проведенні перевірок контролюючими органами

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентувало портал «Помічник підприємця» на платформі inspections.gov.ua та посібник «Легкі перевірки: порадник для бізнесу» для спрощення підготовки підприємців до зустрічі з державними інспекторами.

Обидва інструменти створені за ініціативою Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у співпраці з Офісом ефективного регулювання BRDO та Easy Business і є абсолютно безкоштовними для користувачів.

Мета цих інструментів – зробити інспекційну діяльність більш сервісною та виправданою; робота в напряму дерегуляції, аби знизити вимоги до бізнесу та саму кількість і якість перевірок, так і в напряму змін підходів до визначення ризиковості та захисту споживачів.

«Легкі перевірки: порадник для бізнесу» – покрокова інструкція про те, як бізнесу правильно проходити перевірки контролюючих органів. Відповідаючи на запитання в покроковій схемі, підприємець зможе виявити етап перевірки, на якому він зараз знаходиться.

Посібник підказує, як підприємець може діяти на трьох етапах – до, під час та після перевірки. Кожен етап – вичерпний перелік кроків, через які повинен пройти підприємець, щоб перейти до наступного етапу.

У свою чергу «Помічник підприємця» має рекомендації до, під час та після перевірки. Розширені функції представлені у особистому кабінеті, який за допомогою коду ЄДРПОУ може зареєструвати кожен підприємець. У ньому можна побачити досьє свого підприємства, календар планових та позапланових перевірок. Для оперативної консультації користувача розробники передбачили Телеграм-бот із підказками. Він може бути корисним уже під час проходження перевірки.

«Помічник підприємця» та посібник «Легкі перевірки: порадник для бізнесу» можна знайти на платформі inspections.gov.ua за посиланням: https://inspections.gov.ua/ready4/document/index?type=all-common