Прес-центр19 червня 2020, 11:06

Для громад Луганщини проведуть тренінги з належного врядування та громадської участі

З 22 червня по 28 липня 2020 року Луганське регіональне відділення Асоціації міст України (АМУ) за підтримки проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) проведе тренінг «Підвищення обізнаності щодо реформ та процесів врядування на основі громадської участі» для 9 цільових громад Луганської області.

Тренінги будуть проведені у співпраці із Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, зокрема Департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин, та направлені на підвищення обізнаності громад щодо реформ, громадської участі в процесах прийнятті рішень, ефективності комунікацій та формування команд проєктного менеджменту та стратегічного планування в органах місцевого самоврядування.

Протягом проєктної діяльності буде створено платформу обмінів в Фейсбуці «Агенти змін», де відбуватиметься активний обмін інформацією зацікавлених учасників. По завершенню проєкту буде здійснена цільова поїздка до Пирятинської ОТГ Полтавської області та проведена підсумкова прес-конференція.

Після проведення тренінгів будуть підготовлені рекомендації щодо активізації демократичних процесів управління та залучення громадськості до процесів прийнятті рішень, стратегічного планування та проєктного менеджменту, орієнтованого на потреби громадян.

Тренінги націлені на представників ОМС та депутатів,  місцевих жителів, студентів, лідерів громад, представників уразливих груп, зокрема ВПО, ветеранів АТО, людей похилого віку, людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Календар проведення тренінгів

На червень-липень 2020 року

Дата/час

Місце проведення

Назва заходу

Опис заходу

22 - 23.06

м. Сєвєродонецьк

Тренінг на тему:

«Підвищення обізнаності щодо реформ та процесів врядування на основі громадської участі»

Модуль № 1 «Децентралізація та управління в місцевих органах влади» (інструктор Галина Баташова);

Модуль № 2 «Ефективні партнерські стосунки та комунікації в громадах в умовах
децентралізації» (інструктор Наталія Бойко);

Модуль № 3 «Розвиток громади в контексті децентралізації: стратегічне планування та збір
коштів» (інструктор Людмила Євсєєва).

24 - 25.06

м. Сєвєродонецьк

29 - 30.06

м. Кремінна

01 - 02.07

смт Новоайдар

03 - 06.07

м. Рубіжне

07 - 08.07

м. Рубіжне

09 - 10.07

м. Попасна

13 - 14.07

м. Гірське

15 - 16.07

Смт Петропавлівка

20 - 21.07

м. Щастя

22 - 23.07

м. Лисичанськ

27 - 28.07

м. Лисичанськ

 

Слідкуйте за  оновленнями на офіційних сайтах громад, Луганського РВ АМУ та Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин  в Фейсбуці, а також Telegram https://t.me/depzz01.

Запрошуємо бажаючих взяти участь, попередньо повідомивши про це контакту особу.

Контактна особа для реєстрації заходів Левчук Федір, 099-122-13-63, fedir.levchuk@gmail.com

*****

Проведення серiї тренінгів «Підвищення обізнаності щодо реформ та процесів врядування на основі громадської участі» стали можливими завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Тренінги організовано ГО «Асоціація міст України» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).