Прес-центр3 листопада 2017, 13:11

Для нас важливий досвід Литви в освіті, аграрному секторі, медицині, – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з делегацією Сейму Литовської Республіки, яка сьогодні, 3 листопада, завітала на Луганщину.

«Україна обрала шлях до Європейської спільноти країн, тому для нас важливий розвиток партнерських відносин. У вас є чому навчитися у розбудові соціальної сфери», – підкреслив Юрій Гарбуз, звертаючись до поважних гостей.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литовської Республіки Вітаутас Бакас зауважив, що для Литви дуже важливі кроки України в процесі інтеграції у європейське співтовариство.

«Ми і надалі готові надавати допомогу. Сподіваюсь, наші ініціативи стануть вам у нагоді. Вважаю, що ситуація, у якій опинилася Луганщина, – це проблема не тільки області та України, а й усієї Європи. Ми підтримуємо верховенство права, сподіваємося на відновлення миру та готові для цього зробити свій внесок», – відзначив він.

Окрім сфери безпеки, де сторони мають плідну співпрацю, та реабілітації військовослужбовців, за словами Вітаутаса Бакаса, Литва зацікавлена у впровадженні ефективних реформ у нашій країні.

«Луганщина, у свою чергу, зацікавлена у співробітництві в аграрному секторі, освіті та медицині», – відзначив Юрій Гарбуз.

Як ним було зауважено, у період, коли країна впроваджує медичну реформу, для області, зокрема, буде дуже цікавим досвід Литовської Республіки у розвитку сільської медицини.

Тож, сторони розглянуть варіанти обміну досвідом за цими напрямами.

По закінченні заходу делегація у супроводі заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка вирушила на зустріч з керівництвом Сєвєродонецького офісу СММ ОБСЄ та планує відвідати КПВВ «Золоте» у Попаснянському районі.