Прес-центр19 лютого 2021, 08:02

Для навчальних закладів області закуплено обладнання на 5 STEM-лабораторій, 4 кабінети фізики та 5 кабінетів математики

Про це повідомлено під час онлайн-наради, яку проводило Міністерство освіти і науки України.

На заході, зокрема, розглянули питання використання коштів освітньої субвенції, а також щодо ситуації з поширення у закладах загальної середньої освіти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська поінформувала про результати використання коштів освітньої субвенції у навчальних закладах області за 2020 рік.

Вона зазначила, що в регіоні здійснено закупівлю обладнання для п’яти STEM-лабораторій, чотирьох кабінетів фізики та п’яти кабінетів математики.

Відповідне обладнання передано відділам (управлянням освіти) для закладів загальної середньої освіти, які були погоджені наказами Міністерства освіти і науки від 25 серпня 2020 року № 1078 та від 24 вересня 2020 року № 1194.

Відзначено, що Департаментом освіти і науки щомісячно надається інформація до Міністерства освіти і науки стосовно стану розподілу та використання освітніх субвенцій.

До обговорень також долучились директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк та директорка Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва.