Прес-центр27 вересня 2017, 09:09

Для осіб з інвалідністю проведено навчально-практичний тренінг у Кремінній

На спортивній базі обласного фізкультурного центру «Олімп» проведено «Навчально-практичний тренінг «Активна соціально-трудова та фізкультурно-спортивна реабілітація людей з інвалідністю», у якому взяли участь понад 120 осіб з інвалідністю з міст та районів Луганщини.

Метою тренінгу стало поліпшення фізкультурно-спортивної та реабілітаційно-оздоровчої роботи серед осіб з інвалідністю, пропагування здорового способу життя серед людей цієї категорії, залучення молоді з інвалідністю до регулярних занять фізичною культурою і спортом, пропагування олімпійського та паралімпійського рухів.

Особи з інвалідністю змагалися у різних видах спорту – легка атлетика, футбол, шахи та шашки, настільний хокей та інші, у кожному з яких було визначено та нагороджено кращих спортсменів.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук.

Його організовано з ініціативи партнерських організацій, які опікуються питаннями захисту прав осіб з інвалідністю, зокрема Луганським регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Департаментом соціального захисту населення, Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів та Луганською обласною організацією інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів України.