Прес-центр21 лютого 2023, 10:02

Для переселенців Луганщини відкрито перший Цифровий хаб у Дніпрі

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у відкритті зони самообслуговування для отримання адміністративних послуг та цифрової грамотності у Сєвєродонецькому гумхабі у Дніпрі.

«Ці п’ять сучасних робочих місць дають змогу вимушеним переселенцям закрити потребу у доступі до інтернету та вирішенню нагальних питань у режимі онлайн. Вдячний програмі EGAP за підтримку громад Луганщини та сподіваюсь на подальшу співпрацю у питаннях підвищення цифрової грамотності населення», – наголосив у вітальному слові очільник Луганщини.

За словами представників EGAP, Цифровий хаб – це місце, куди може завітати мешканець Луганщини та отримати вільний та безкоштовний доступ до інтернету, консультації щодо окремих можливостей та послуг ДІЇ, а також попрацювати з даними. Згодом планується проведення безкоштовних навчальних тренінгів з основ цифрової грамотності.

Протягом двох місяців, разом було проведено багато спільної роботи для реалізації проєкту, втім результат того вартий. В інших гуманітарних хабах громад Луганщини планується створювати подібні зоні самообслуговування для впровадження нових інтерактивних сервісів.

Пілотний проект реалізований у рамках міжнародної співпраці Луганської облдержадміністрації, Сєвєродонецької МВА з Програмою Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою. Координував реалізацію проекту Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА.

Департамент економ. розвитку та зовнішньоеконом. діяльності ЛОДА
#ЦифровийХаб
Програма EGAP