Прес-центр28 лютого 2018, 12:02

Для первинної ланки закладів охорони здоров’я за обласні кошти придбано 95 автомобілів

Про реформування первинної медико-санітарної допомоги населення, що реалізовуватиметься системою охорони здоров’я області у 2018 році, на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

Вона зауважила, що до 1 червня необхідно провести реорганізацію 16 міських та районних Центрів первинної медико-санітарної допомоги в некомерційні комунальні підприємства.

До 1 вересня очікується укладання договорів між цими некомерційними КП та Національною службою здоров’я України.

Спікер наголосила, що з 1 квітня і до кінця року пацієнтам треба обрати лікаря первинної медично-санітарної допомоги.

Протягом 2018 року будуть обрані медичні інформаційні системи, лабораторії підключать до електронної системи охорони здоров’я тощо.

Крім того, в області триватиме робота з комплектації амбулаторій медичним кадрами. До речі, на сьогодні нестача складає 44 лікаря.

На Луганщині також триває процес комп'ютеризація робочих місць лікарів амбулаторій.

Продовжується робота з приведення матеріально-технічної бази амбулаторій відповідно до табелю технічного оснащення, формування спроможної мережі лікувальних закладів з надання первинної медико-санітарної допомоги шляхом відновлення закладів первинної ланки у сільській місцевості.

Ольга Рибалка зауважила, що триває фінансування закладів первинної ланки за рахунок коштів медичної субвенції, забезпечення пацієнтів лікарськими засобами згідно з Урядовою програмою «Доступні ліки», а також забезпечення автотранспортом лікарських амбулаторій. Для первинної ланки закладів охорони здоров’я за обласні кошти у минулому році придбано 95 автомобілів.