Прес-центр3 лютого 2022, 08:02

Для проходження ЗНО в області створено вісім базових округів

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що реєстрація осіб для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 1 лютого і триватиме до 1 березня. Важливо, що до 9 березня можна внести зміни до реєстраційних карток.

Тестування основної сесії відбудуться за таким графіком: фізика – 23 травня, хімія – 26 травня, українська мова, українська мова і література – 31 травня, математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня, іспанська мова, німецька мова, французька мова – 6 червня, англійська мова – 7 червня, історія України – 10 червня, географія – 14 червня, біологія – 17 червня.

Юрій Стецюк зауважив, що обов’язковим є проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО із чотирьох предметів. А саме, української мови або української мови і літератури, математики, іноземної мови або історії України, одного навчального предмету на вибір випускника з переліку.

У учасників, які оберуть п’ять предметів для участі у ЗНО, у персональних кабінетах з’явиться можливість зареєструватися ще додатково на будь-які предмети (крім української мови та математики), але вже на платній основі.

Додаткову сесію заплановано на 23 червня – 15 липня. Її результати будуть оголошені до 20 липня.

Для проходження ЗНО в області створено вісім базових округів у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Сватовому, Новоайдарі, Біловодську, Станиці Луганській.