Прес-центр2 грудня 2020, 09:12

Для забезпечення якісного утримання доріг Луганщини в зимовий період організоване цілодобове чергування

Про це зазначено на апаратній нараді, яка відбулася в облдержадміністрації.

Насамперед, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив, що забезпечення належного утримання доріг узимку перебуває під його особистим контролем: «Снігові опади в листопаді надали змогу нашим дорожникам підготуватися більш ретельно. Тобто, ніяких несподіванок для них не повинно статися».

Про стан утримання та експлуатації автомобільних доріг області загального користування місцевого та державного значення у зимовий період доповіли начальник відповідного управління облдержадміністрації Андрій Чумак та в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов.

Так, експлуатаційним утриманням та поточним дрібним ремонтом автомобільних доріг загального користування місцевого значення займається ТОВ «Євро-Буд Компані». На договірних засадах залучено ДП «Луганський облавтодор», який має відповідні бази та дорожню техніку в кожному районі.

За інформацією Андрія Чумака, на виробничих базах обласного автодору в наявності 1248 тонн технічної солі та 6213 тонн фрикційних матеріалів, що складає 83 % від загальної потреби. Заготівля солі та піску триває за планом.

Для виконання комплексу робіт з осінньо-зимового утримання автомобільних доріг загального користування підготовлено 126 одиниць техніки.

Додатково для оперативного реагування на надзвичайні ситуації планується залучати техніку сільгоспвиробників та інших підприємств на договірних умовах.

Крім того, ДП «Луганський облавтодор» організоване цілодобове чергування диспетчерської служби та інших працівників, які реагують на погіршення погодних умов для забезпечення безпечного проїзду дорогами області.

Орієнтовні видатки з державного бюджету за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах» на 2021 рік становлять 683 млн гривень, з них на експлуатаційне утримання – приблизно 137 млн гривень.

На виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг державного значення укладені договори з ДП «Луганський облавтодор». Також організоване цілодобове чергування.

Завершено ремонт та підготовки майданчиків для тимчасового відстою транспортних засобів у період несприятливих погодних умов.

Заготовлено необхідний обсяг (17 000 тонн) протиожеледної суміші із двадцяти відсотковим вмістом технічної солі.

Для оброблення та очистки доріг задіяно 105 одиниць снігоприбиральної техніки.

За потенційно-небезпечним ділянками встановлений постійний контроль.

На роботи з превентивної обробки покриття та ліквідацію наслідків негоди витрачено 8 200,00 тис. гривень. 

Олег Кравцов також наголосив, що протягом листопада завдяки належному транспортно-експлуатаційному стану доріг при ускладнені погодних умов на окремих ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення в межах Луганської області рішень щодо обмеження або заборони руху цими ділянками не приймалося.