Прес-центр2 жовтня 2017, 15:10

Для зони АТО друкуватимуть ще більше українських видань

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся захід «Українська книжка для зони АТО: проект «Українська бібліотека», повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Його темою стало відродження українського видавництва, а також видання книг для потреб Сходу, зони АТО, армії, а також для популяризації України у світі через дипломатичні представництва.

Так, державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко зазначив, що Міністерству профільний комітет доручив підтримати видання для зони АТО.

За словами голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, питання української книги на Сході країни стоїть дуже жорстко (у бібліотеки сходу не завозили українську літературу більше 20-ти років), а ще гостріше стоїть питання сучасної української літератури.

«Наш пріоритет – це військові частини, громадські бібліотеки Сходу, школи. Потрібні книги про історію України, історію Донбасу, а також історію війни, тактику війни, сучасні твори про ситуацію на Сході», – сказала Вікторія Сюмар.

Перший секретар Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ Тарас Москаленко зазначив, що дуже важливо представити стенд української книги на Франкфуртській ярмарці. «Є потреба і в українській літературі російською мовою, розрахованій на російськомовного споживача», – сказав він.

Представники МІП також обмінялися думками з видавцями щодо подальшої роботи над виданням книг для зони АТО.