Прес-центр5 липня 2017, 12:07

До 1 вересня приймаються особисті заяви щодо монетизації частини невикористаних сум субсидій

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт•г електричної енергії (у разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта».

Відшкодування передбачено Положенням «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та річного пічного побутового палива», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848.

Тарифи на електричну енергію затверджені постановою НКРЕКП від 26.02.2015 р. № 220. Відповідно до зазначеної постанови НКРЕКП, вартість 1 кВт•г електричної енергії на 1 травня 2017 становила 90 копійок. Таким чином, еквівалент вартості 150 кВт•г електричної енергії складає 135 грн.

Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» здійснюються структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року.