Прес-центр17 серпня 2017, 13:08

До 200 тис. грн отримають місцеві громади Луганської області на розвиток своєї інфраструктури

Новий проект Данської Ради у справах біженців щодо підтримки ініціатив місцевих громад направлених на відновлення або розвиток інфраструктури в десяти населених пунктах Луганської та Донецької областей, які знаходяться  вздовж лінії зіткнення, був презентований  сьогодні, 17 серпня, під час зустрічі представника Данської Ради у справах біженців в Україні – керівника Сєвєродонецького та Слов’янського офісів Валерії Джемелло та заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Проект розрахований на півроку. Він реалізується завдяки підтримці Данської Ради у справах біженців в Україні і фінансуванню Уряду Великої Британії.

Громадські проекти обиратимуться на конкурсній основі, заявки на участь приймаються до 1 жовтня 2017 року.

Бюджет кожного проекту становить не більше 200 тис. грн. Його реалізація  покладатиметься на громадську організацію або ініціативну групу при тісній співпраці з місцевою владою.

Під час розмови Ольга Лішик зауважила, що доцільним стане спрямувати увагу на створенні центру спілкування громад, відновленні  амбулаторій та фельдшерських пунктів, сільських закладів культури, заміні кухонного обладнання у школах тощо.