Прес-центр24 квітня 2018, 12:04

До 4 червня ОТГ мають подати документи на весь обсяг інфраструктурної субвенції

Відповідно до змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, перелік проектів з проектними заявками та висновками облдержадміністрацій на весь обсяг коштів, передбачений для ОТГ, подаються виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад на погодження протягом двох місяців з дня набрання чинності Розпорядження Кабінету Міністрів України, яким затверджується розподіл субвенції на відповідний рік.

Тобто, до 4 червня всі об’єднані територіальні громади мають подати необхідні документи на весь обсяг субвенції, передбачений для кожної конкретної громади.

Загалом Луганщина отримає 37 575, 9 тис. гривень зазначеної субвенції. Серед восьми об’єднаних територіальних громад найбільшу субвенцію надано Біловодській ОТГ 13 432,8 тис. гривень, Троїцькій ОТГ – 7410,9 тис. гривень, Білокуракинській – 6332,1 тис. гривень, Чмирівській – 2982 тис. гривень, Красноріченській – 2146,8 тис. гривень, Новопсковській – 1954,8 тис. гривень, Привільській – 1688,8 тис. гривень, Нижньодуванській – 1627,7 тис. гривень.

Нагадаємо, загальний обсяг фінансової підтримки розподіляється між бюджетами об’єднаних територіальних громад пропорційно до площі ОТГ та кількості сільського населення у такій територіальній громаді. Тобто, чим більша об’єднана територіальна громада, тим більше коштів на розвиток інфраструктури вона отримує з державного бюджету.

За матеріалами сайту «Децентралізація в Україні»