Прес-центр5 листопада 2019, 12:11

До 8 років ув’язнення засуджено артилериста так званої «ЛНР», який пройшов спецпідготовку в РФ

До 8 років ув’язнення засуджено артилериста так званої «ЛНР», який пройшов спецпідготовку в РФ

За матеріалами Служби безпеки України до восьми років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР», причетного до обстрілів позицій українських військових підрозділів.  

Мешканець Дніпра у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Під керівництвом російських військових інструкторів він пройшов бойову та спеціальну підготовку у тренувальному таборі для бойовиків у російському місті Бєлгороді.

Після навчання зловмисника призначили навідником артилерійської батареї одного з угруповань терористів. Протягом п’яти років він брав активну участь в бойових діях проти українських військових підрозділів у районах населених пунктів Зоринськ, Перевальськ, Сентянівка, Бахмутка, Жолобок, Сокольники та Дебальцеве.

Контррозвідники спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України у березні 2019 року затримали бойовика у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зловмисник надав слідчим СБУ свідчення про численні факти тортур, вбивств, розбійних нападів, пограбувань та мародерства, вчинених учасниками незаконних збройних формувань.

Лисичанський міський суд Луганської області визнав затриманого винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили.

За інформацією пресцентру СБУ