Прес-центр2 лютого 2021, 16:02

До будівництва доступного житла у Сєвєродонецьку долучиться Міжнародна організація з міграції

Про це стало відомо під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з координатором житлової програми Міжнародної організації з міграції Конрадом Клосом.

«Забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом залишається нагальною проблемою для всієї Луганщини. Це все обтяжується в умовах пандемії COVID-19, коли є істотна необхідність у висококваліфікованих медичних працівниках. Тому ваше прагнення частково забезпечити переселенців Луганщини житлом – для нас величезна допомога. Перш за все ми хочемо забезпечити житлом представників бюджетної сфери – всіх тих, хто працюють над відбудовою регіону», – наголосив у вітальному слові Сергій Гайдай. Він нагадав, що у найближчий час в області буде реалізовано два важливих інфраструктурних об’єкти – будівництво нової залізничної гілки та обласної лікарні.

У свою чергу Конрад Клос наголосив, що будівництво житла для ВПО буде тривати протягом п’яти років, має на меті створити 250 нових житлових одиниць. На реалізацію цього проекту виділено 11 млн євро. Задумом міжнародної організації є не надання безкоштовного соціального житла, а створення умов для доступності оренди та подальшої приватизації нерухомості. Всі кошти з оренди та продажу цього житла будуть йти у так звані «револьверні фонди», що будуть основним бюджетом для подальшого будівництва житла.

Крім того, Міжнародна організація з міграції надає системну гуманітарну підтримку Луганщині, а також фінансує бізнес-проєкти наших земляків.