Прес-центр22 cічня 2022, 20:01

До Дня Соборності на Луганщині запалили Ватру єдності

Луганська облдержадміністрація підтримала ініціативу регіонального підрозділу «Пласту» щодо проведення патріотичної акції «Ватра єдності».

Привітати молодь та інших містян, які долучились до заходу, прийшли заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

«Сьогодні одне з головних державних свят - День Соборності України! Дуже символічно, що саме молодь, майбутнє нашої країни, зібралась навколо пластунської ватри! Коли ми разом – ми непереможні!» - звернулась Катерина Безгинська до учасників акції та закликала зробити її традиційною.

Усі, хто прийшов на берег озера Чистого, де було складено двохметрове багаття, стали у «Коло єдності» навкруги ватри та заспівали відому пісню «Лента за лентою…»

На завершення свята керівник Луганського регіонального підрозділу пластунів Єгор Вітряк висловив окрему подяку бійцям Першого державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Луганській області та особисто його командиру Іллі Бізунову за допомогу в організації та безпечному проведенні заходу.

Довідково: Пластунський рух в Україні зародився ще на початку ХХ століття, у 1911 році. У його витоків стояв син Івана Франка – Петро, державні та військові діячі Іван Чмола та Олександр Тисовський.

Зараз пластунський рух об’єднує понад 20 тисяч юнаків і дівчат по всій країні. На Луганщині рух дієз початку 90-х років ХХ століття. Перші осередки були зареєстровані у Лутугиному, Кремінній, Рубіжному та Лисичанську.

Осередок у Сєвєродонецьку зареєстровано у 1996 році.