Прес-центр10 лютого 2022, 17:02

До кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть

Для України питання тарифів завжди актуальне, але цього року через світову енергетичну кризу було вкрай важливо знайти прийнятне для людей рішення.

Меморандум про непідвищення рівня тарифів підписано 30 вересня 2021 р. в м. Київ під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

За дорученням Глави держави Меморандум передбачає, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Документ підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр енергетики Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Від Конгресу документ підписали голова Палати місцевих влад, мер Львова Андрій Садовий, заступник голови Палати, мер Дніпра Борис Філатов, заступник голови Палати місцевих влад, мер Житомира Сергій Сухомлин та виконавчий директор Асоціації міст України, член президії Конгресу Олександр Слобожан.

В рамка дискусії члени Конгресу обговорили питання управління відходами та забезпечення населення питною водою, включення переліку об’єктів програми «Велике будівництво» на 2022 рік створення нових очисних споруд для Одеського регіону.