Прес-центр16 серпня 2016, 17:08

До кінця поточного року Збройні Сили України очікують поповнення ще на 25-30 тисяч контрактників

Кількість військовослужбовців за контрактом щомісяця збільшується в середньому на 6 тисяч осіб. За збереження цієї тенденції до кінця року Збройні Сили України розраховують отримати ще 25-30 тисяч професійних військових.

 

Про це сьогодні, 16 серпня, під час брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.

 

«З початку 2016 року на військову службу за контрактом до Збройних Сил України прийнято близько 45 тисяч осіб, у тому числі близько 5 тисяч офіцерів. Враховуючи таку динаміку укладання контрактів, до кінця року кількість військовослужбовців за контрактом може зрости ще на 25 – 30 тисяч осіб, - зауважив генерал-майор Володимир Талалай.

 

Він окремо наголосив, що в ході комплектування офіцерським складом зберігається позитивна тенденція збільшення щомісячних показників прийняття офіцерів запасу на військову службу за контрактом. Щомісячний показник за вісім місяців 2016 року - близько 700 офіцерів, — дорівнює загальному показнику за весь 2015 рік.

 

Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що з 45 тисяч контрактників, які вже прийшли до війська, не менше 70 відсотків призначені на посади у бойові підрозділи у районі проведення АТО.

 

Генерал-майор Володимир Талалай нагадав, що Збройні Сили України на сучасному етапі комплектуються за змішаним способом, як військовослужбовцями за контрактом, так і військовослужбовцями за призовом, при цьому доля призовників постійно зменшується.

 

«Черговий призов на строкову службу буде здійснений, орієнтовно, у жовтні-листопаді поточного року. Але хочу наголосити – призвані таким чином військовослужбовці не залучатимуться до дій в зоні АТО. Водночас, існує тенденція, що дедалі більше призовників після завершення термінів служби виявляють бажання залишитися та укладають контракт на службу у Збройних Силах», — сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249245161&cat_id...