Прес-центр17 жовтня 2016, 10:10

До кінця жовтня шоста хвиля демобілізації має бути завершена – Президент

Президент Петро Порошенко зустрінеться із військовими, які повертаються додому в рамках демобілізації шостої хвилі.
«Як я і обіцяв, я поставив завдання щоб до кінця жовтня шоста хвиля демобілізації була завершена. Що ми отримаємо в кінці жовтня? Де-факто, багато політиків нам обіцяли перехід на контрактну армію. Я наголошую, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою», – заявив Петро Порошенко під час виступу на церемонії передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам у ході робочої поїздки до Харківської області.
«Мною поставлене завдання, щоб всі військовослужбовці пройшли добрий рівень бойової підготовки, тренувань та навчання. Так само, як і 13 тис. військовослужбовців, які проходитимуть строкову службу», – сказав Глава держави. Він зауважив, що солдати-строковики більше не будуть працювати будівельниками на дачах, або виконувати інші завдання, не призначені для бойового навчання.
Президент також підкреслив, що призовники строкової служби не будуть направлені у місця проведення бойових дій, у зону антитерористичної операції. «Головне їх завдання – навчитися захищати Батьківщину, стати справжнім захисником України», – сказав Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/do-kincya-zhovtnya-shosta-hvilya-demobi...