Прес-центр17 серпня 2018, 13:08

До культурних обмінів між Луганською та Львівською областями долучилася Новопсковщина

«Новий подих культурної співдружності» – саме таку назву має проект культурного обміну між закладами культури Новопсковського району Луганської області та Жидачівського району Львівської області.

Мистецька подорож до міста Жидачів делегації фахівців та творчих колективів закладів культури Новопсковського району мали на меті обмін досвідом між бібліотечними закладами, започаткування співпраці між музейними, клубними установами та закладами позашкільної освіти й ознайомлення з новими тенденціями у розвитку культури обох регіонів.

Так, у серпні народний ансамбль «Земляки» районного Центру культури та дозвілля й вокально-інструментальний ансамбль «Мальви» Новопсковської школи мистецтв узяли участь у V  фестивалі народної пісні і танцю «Ой, роде наш красний» серед 20 фольклорних, хореографічних, сімейних колективів зі Львівщини.

Крім того, працівники культури розподілилися по спорідненим закладам, де ознайомилися з кращими практиками колег та обговорили плани подальшої співпраці.

Зокрема, бібліотечні працівники КЗ «Новопсковська ЦБС» презентували в Жидачівській центральній районній бібліотеці досвід роботи кіноклубу правового виховання молоді «Docudays UA», акцентували увагу на поліпшенні роботи бібліотекарів з користувачами в бібліотечних інтернет-центрах.

Очікується, що вже у вересні 2018 року представники культурної спільноти Жидачівщини завітають до Новопскова.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 4 липня 2018 року № 519 «Про затвердження переліку переможців конкурсу з визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти обласного бюджету», Новопсковський район увійшов до переліку переможців.