Прес-центр17 червня 2021, 14:06

До Луганщини завітала Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова

З нею зустрівся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Також до зустрічі долучилася його заступниця Катерина Безгинська.

«Щиро дякую Вам, Тетяно, за добрі справи та активну діяльність заради покращення життя людей з інвалідністю в Україні. Ви – справжній амбасадор Луганщини в Києві. Зразок для тих, хто радіє за область, хто прагне її розвитку та позитивних змін», – звертаючись до Уповноваженої сказав очільник області. 

Учасники діалогу обговорили питання щодо поліпшення житлово-побутових умов людей з інвалідністю – переселенців; застосування  сучасних інтернет технологій для комунікації людей з інвалідністю в освітніх, соціальних закладах; сприяння у запровадженні онлайн перекладача жестової мови, особливо в медичних установах.

Тетяна Баранцова подякувала Сергію Гайдаю, за те, що саме за його ініціативи відтепер центри, де перебувають діти, молодь та спортсмени з інвалідністю, забезпечені спецтранспортом.    

Голова облдержадміністрації зауважив, що проблеми цієї категорії громадян постійно в фокусі уваги обласної влади, зараз є багато напрацювань, для реалізації чого працюють відповідні служби та відомства.