Прес-центр27 березня 2017, 17:03

До річниці створення СНУ імені Володимира Даля відбулась ХІІІ науково-практична конференція

До дня 97-річниці створення Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбулась ХІІІ науково-практична конференція «Соціально-психологічні проблеми гендерної стратифікації суспільства».

Організаторами виступила кафедра психології та соціології університету.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, ректор університету Ольга Поркуян, представники  структурних підрозділів облдержадміністрації та Сєвєродонецької міської ради.

ХІІІ науково-практична конференція зібрала більш 100 науковців, психологів, студентів, молодих вчених, громадських діячів, представників вищих навчальних закладів різних регіонів України, Близького та Далекого Зарубіжжя.

До участі також долучились Фонд Народонаселення ООН в Луганській області, Благодійний Фонд «Восток-СОС», ЛОВ МБО «СОС Дитяче містечко» та Філія  ПАТ «Національна суспільна телекомпанія України» «Луганська регіональна дирекція».

У межах конференції працювали дві секції: «Актуальні проблеми гендерних досліджень в сучасних умовах розвитку суспільства» та «Впровадження гендерного підходу у систему вищої освіти».

Учасники заходу прослухали виступи щодо гендерної освіти у системі вищої школи, гендерно зумовленому насильству, гендерним особливостям волонтерського руху в Україні, правовій та психологічній незахищеності жінки та дітей при розлученні, гендеру та мас-медіа, гендерної рівності у сучасних умовах, архетипам Чоловіка та Жінки, особливостям формування гендерних ролей та стереотипів, тощо.

Крім того, в практичній частині проведено шість лінійок майстер-класів для чоловіків та жінок.