Прес-центр27 квітня 2017, 17:04

До Сєвєродонецька у травні завітає Всеукраїнський щорічний Фестиваль-конкурс «ART-UKRAINE»

Представники організаційного комітету фестивалю вирушають в тур по всій Україні, щоб оцінити, підтримати, популяризувати одне з найважливіших і надзвичайних видів мистецтв – театральне.

Проект реалізовується за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та Міністерства культури України.

Унікальність Фестивалю в тому, що в ролі журі виступають пересічні глядачі, які оцінюватимуть вистави та гру акторів після перегляду спектаклів. Кожен відвідувач театру матиме змогу висловитися з приводу переглянутої вистави, а результати соцопитувань визначать п’ять переможців з усіх регіонів України. Проектом передбачено запрошення до участі академічні театральні колективи обласного рівня.

У рамках фестивалю 11 травня 2017 року о 18.00 на сцені міського палацу культури Сєвєродонецька Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представлятиме виставу, яка нещодавно вийшла прем’єрою, іронічну притчу «Лавина» сучасного турецького письменника Тунджера Джюдженоглу. Події п’єси розгортаються в невеликому селищі, оточеному з усіх боків масивом гір. Дев’ять місяців на рік – безшумне життя, повне жаху, викликаного смертельною небезпекою сходження снігових лавин. І тільки протягом трьох місяців люди можуть кричати, танцювати, співати, стріляти зі зброї, грати весілля і народжувати дітей.

У виставі театр досліджує знайомі історичні ситуації, коли диктатура тиші, вбираючи в себе безліч заборон і табу, породжує надмірну покірність, і пропонує глядачам відповісти на питання: чи позбулися ми, сучасники, цього страху «говорити пошепки»?