Прес-центр17 листопада 2017, 14:11

До Сєвєродонецька завітали видатні театральні діячі України

Сьогодні у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася прес-конференція з організаторами  та учасниками семінару-тренінгу «Трансформація – крок від актора до режисера».

Журналісти мали змогу поспілкуватися із Заслуженим артистом України, артистом Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Тарасом  Жирком, директором обласного театру Сергієм Дорофєєвим, художнім керівником, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Московченком, начальником управління культури, національностей та релігій Аліною Адамчук та начальником відділу зовнішніх зносин Національної спілки театральних діячів України Лесею Марченко.

Під час прес-конференції було зауважено, що основним завданням семінару-тренінгу є засвоєння теорії та практики режисури з органічним поєднанням занять по майстерності актора, виявлення індивідуальності кожного учасника за всіма аспектами – моральністю, творчістю та професіоналізмом.

Формат заходу передбачає створення умов для особистісного зростання учасників, розвитку творчих здібностей та впевненості в собі.

Організаторами заходу виступили Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр спільно з Національною спілкою театральних діячів України.

Окрім спілкування, лекцій та майстер-класів від театральних діячів, учасники зможуть переглянути дві вистави театру: реп-бурлеск «Конотопська відьма» за Г. Квіткою-Основ’яненком, який нещодавно вийшов прем’єрою в постановці В. Московченка та пластичну драму-піар «Легені» Д. Макміллана, що увійшла до четвірки переможців фестивалю «Taking the Stage-2016» British Council Ukraine, в постановці Є. Мерзлякова.