Прес-центр11 cічня 2020, 09:01

До уваги платників податків: перевірте реквізити рахунків!

З 1 січня 2020 року Казначейством введені в дію нові рахунки бухгалтерського обліку в державному секторі (наказ Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203).

Це відбулося з метою розвитку платіжного ринку України з урахуванням міжнародних стандартів, а саме запровадження номеру банківського рахунку у форматі IBAN.

Слід зазначити, що у перші дні роботи банківських установ у 2020 році на відкриті в органах Казначейства рахунки надійшла велика кількість платежів, значна частина з яких направлена платниками на старі рахунки, які діяли до кінця 2019 року.

У свою чергу, це не дає можливості своєчасно здійснити їх зарахування до державного та місцевого бюджетів, або на рахунки бюджетних установ.

Пропонуємо платникам перевірити реквізити рахунків, на які здійснюється оплата податків, зборів та платежів до бюджетів всіх рівнів або на адресу бюджетних установ.

Нагадуємо, що перелік діючих рахунків розташований на вебсторінці Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області: https://lug.treasury.gov.ua/ua/rekviziti-rahunkiv2/rekviziti-rahunkiv-iban